אין הכרח לשלם מראש לכל הסדרה!

הרצאה בפני קהל

ניתן להזמין סדנה קבוצתית בת מספר פגישות

ראשי פרקים :
* לכבֵּד את הקהל.
*חרדת קהל
* לבנות הרצאה ברת טעם והיגיון ועמוד שדרה.
* להישמע ברור * להיות מובן ונהיר מצד התוכן
* סגנון ההרצאה המיוחד לך
* הערכה עצמית *הקהל כאישיות קיבוצית
* קהלים משתנים *לשכנע ולהשפיע שלא בעורמה
* טכניקות הגשה: אסתטיקה חזותית ומילולית.
* שאלות ותגובות השומעים

אצלנו תוכל לקבל
הדרכה אינדיוידואלית מפורטת ומעמיקה כיצד לשפר את כישוריך
כמרצה או מגיש שיעור.

קורא נכבד.
השאלה היא היכן אתה עומד בענין הזה. אם הנך נמנע לחלוטין מלדבר בציבור בפורומים מסוימים,
אזי מוצעת עבורך הדרכה אישית מקיפה, אחד על אחד, עם ד"ר יעקב אלטמן. ההדרכה נמשכת
מספר פגישות.

לעומת זאת אם אתה נושא דברים בכל מקום, אך רוצה לשפר את יכולותיך – תוכל לבחור לעשות זאת
במסגרת סדנה בה נוכחים משתתפים נוספים. או לעשות זאת בפגישות עימי, אחד על אחד.

* הערה חשובה: מי שנמנע לדבר בציבור, ובוודאי מי שכּן מדבר אך מעוניין להשתפר, נוטים לדחות את הטיפול בעניין, שהרי זו לא מחלה ולא הפרעה נפשית. דחייה זו נוטה להתארך חודשים ושנים, וגם
עשרות שנים. אל תיפול בפח של "אתחיל בדיאטה מיד בחודש הבא".

* אנשים רבים, ביניהם חכמים ומומחים בתחומים מגוונים, נושאים דברים בפני קהל, והמילים מבולבלות או במקרים אחרים נשמעות למחצה. נדיר הדבר, שכל מה שנאמר מגיע לאוזני כל הקהל. גם שכיח מאוד שהמילים נשמעות אך לא משקפות במדויק את הגיגי לבו של המרצה. החמצות לאין ספור הם ענין שבשגרה בתחום זה. הנואמים משלים את עצמם שכּל (או רוב) דבריהם, נשמעו ונקלטו, ועוררו הערכה בקרב השומעים. מי שיושב בקהל, יודע היטב שזו אשליה אנושית מאוד, אך גם עצובה מאוד. בדרך כלל מטעמי נימוס נראה ציבור המקשיבים כאילו היה שבע רצון, וגם אומר "יישר כח".

* אף יותר מכך. מרצים קבועים באקדמיה או רבנים, מגידי שיעורים וכיוצא באלה אשר מצליחים לבטא עצמם כראוי מול קהלם הקבוע, מצליחים בכך מפאת הסתגלות הדדית נלמדת – ואילו במקום חדש וחד פעמי, אף הם "נופלים" לשגיאות ולפגמים השכיחים. כך הוא ברוב, להוציא 'יחידי סגולה' שבכל מקום רעיונותיהם נעימים ונוחים להיקלט. אנשים צעירים המתחילים את דרכם, בודאי זקוקים להכוונה והצלחה בראשית הדרך תעודדם להמשיך. מכון יהונתן מספק הדרכה לפתור ולהתפטר מפגימות אלו.

* מגמתה של ההדרכה, אינה להציג טכניקות דיבור שמטרתן היחידה היא למגנט ולהפנט את השומעים או לשכנעם בדרכי ערמה מתוחכמים או להאדיר את שם המרצה. מגמות אופנתיות מודרניות אלו "כיצד להיות מצליחן" ולא משנה באיזה אמצעים – אינן דרכנו. ענייננוּ באדם בר הגינות מוסרית ואינטלקטואלית השואף לשתף את הקהל בהגיגיו, ואף להפרות את אישיותם ברעיונותיו והלכי רוחו, ולשכנעם בדעותיו . עבור אדם זה, ישנם דרכים נבונות, ועצות חיוניות, להגיע ליעד זה, בדרכי אמת ויושר. המרצה זקוק גם לכלים הבאים: אריזה מושכת בה תוגש ההרצאה, ואמצעים פסיכולוגיים המשכללים את כוח ההשפעה של הדברים. אך הבה נזכיר לעצמנו, הכלים אינם היעד הסופי של ההרצאה.

* זכור/זכרי :
נשיאת דברים בפני קהל, אינה רק התמחות ויכולת מסוימת, אלא נתיב לפתיחה ופיתוח משמעותי של
אישיותך כולה.